Vergelijking Sisal met Kunststof trapmat op Trapmatten.nl

Wat zijn Sisal trapmatten?

Sisal trapmatten zijn gemaakt van een natuurlijke vezel van de Agave plant. Deze vezel gebruikt men ook voor de productie van tapijt, touw en borstels. In Nederland werd in de jaren 50 een machine uitgevonden waarmee sisal bewerkt kon worden tot luxe tapijt- en trapbekleding. Sindsdien ligt er een breed assortiment aan Sisal trapmatten in de winkels en bieden veel webwinkels deze trapmaantjes online aan. In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van Sisal trapmatten.

Wat zijn de voordelen van Sisal trapmatten?

Dat Sisal een populair product is binnen de hedendaagse interieurs is wel duidelijk. Er zijn veel redenen te bedenken waarom Sisal trapmatten geschikt zijn voor uw trap:

 • Sisal trapbekleding bestaat uit een sterk natuurlijk product.
 • De trapmat is biologisch afbreekbaar, waardoor u een steentje bijdraagt aan het milieu wanneer u voor Sisal kiest.
 • Sisal trapmaantjes voelen warm aan.
 • Het natuurproduct is geluiddempend.
 • Sisal is erg slijtvast en het heeft een dikke kabelachtige structuur, zo is de trapmat ook geschikt voor trappen die veel worden gebruikt.

Bent u op zoek naar een trapmat met een degelijke uitstraling? Dan zijn de trapmatten van Sisal een geschikte optie voor u!

Wat zijn de nadelen van Sisal trapmatten?

Met de bovengenoemde eigenschappen lijkt de Sisal trapmat de beste keus. Toch zijn er ook een aantal redenen te benoemen waarom niet iedereen voor deze trapmatten kiest. Door de structuur van Sisal bestaat er een kans dat de trapmatten door slijtage of slecht onderhoud uit elkaar gaan vallen. De vezels zullen loslaten waardoor deze in de hoeken van de trap zullen achterblijven. Dit geeft de trap een onverzorgd uiterlijk. Daarnaast zullen deze zogenoemde haartjes zich makkelijk door het huis verspreiden.

Naast het verliezen van de haartjes bestaat er een kans dat de trapmatten van Sisal uit elkaar vallen op het moment dat ze in aanraking komen met vocht. Dit maakt de Sisal trapmat niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Buiten het feit dat Sisal trapmatten uit elkaar kunnen vallen, is het verwijderen van deze bekleding een heel karwei. Bent u van plan om uw trap op te knappen? Dan zult u eerst een krabber, een verfbrander of een lijmoplosser in huis moeten halen om de verlijmde trapmatten los te krijgen. Dit maakt het opknappen van de trap een stuk arbeidsintensiever.

Niet minder belangrijk is het onderhoud van de trapmat. Sisal trapmatten zijn minder makkelijk in onderhoud dan trapmatten van bijvoorbeeld kunststof, aluminium of rubber. Omdat het materiaal vochtgevoelig is, is het belangrijk om de trapmatten voorzichtig te reinigen. Zo kan bijvoorbeeld zout een goede optie zijn om een rode wijnvlek te verwijderen. Na verloop van tijd zullen vochtvlekken en vervuilde plekken zichtbaar worden. Deze vlekken zullen er slordig en onverzorgd uit zien.

Koffievlek Sisal trapmatten

Vergelijking Sisal trapmatten met Kunststof trapmatten

Maar wat maakt dan dat mensen eerder kiezen voor een kunststof trapmat? Het grootste voordeel van Micostep® kunststof trapmaantjes is dat slijtage lang wegblijft. Waar Sisal trapmatten haartjes zullen verliezen en uit elkaar zullen vallen door vochtopname, blijft het materiaal van een kunststof trapmat méér dan tien jaar mooi en slijtage vrij.

U denkt nu, waarom kunststof trapmatten van Micostep®? Dit is makkelijk uit te leggen. Er worden tegenwoordig ook trapmatten gemaakt van ABS, PVC, PP of thermoplastische rubbers. Het verschil is dat deze kunststoffen wel krasgevoelig zijn en die van Micostep® niet.

De kunststof trapmatten van Micostep® bieden nog vele andere voordelen:

 • De trapmatten zijn makkelijk te reinigen door middel van een stofzuiger en een vochtige doek.
 • Het materiaal van de trapmatten is anti-allergeen.
 • De trapmat werkt geluiddempend.
 • Makkelijk te bevestigen met de gratis bijgeleverde dubbelzijde tape.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • De kans op uitglijden wordt minimaal door de antislip laag.
 • Bij twijfel over kleur/materiaal, kunt gebruik maken van de mogelijkheid om een kleurstaal te bestellen.

Al deze voordelen van Micostep® trapmatten zijn terug te vinden op de website trapmatten.nl

Vergelijking Sisal met kunststof trapmatten zwart

Kies voor de beste oplossing, koop trapmatten van Micostep®

Al deze voordelen laten zien waarom uw voorgangers gekozen hebben voor kunststof trapbekleding. Wilt u een geluiddempende, antislip en slijtagevrije trapmat die makkelijk te reinigen is? Dan bent u op zoek naar kunststof trapmatten van Micostep®. De tweede stap is dan het kiezen van de juiste kleur. Wij bieden de mogelijkheid om kleurstalen online te bestellen. U ontvangt dan een stukje dat is uitgesneden uit een trapmat van circa 5x6cm. Hiermee kunt u het materiaal en de kleur beoordelen. Bent u tevreden met de kleur, dan kunt u gemakkelijk een bestelling online plaatsen via trapmatten.nl. Plaats het gewenste aantal in uw winkelmand en ga verder om deze te bestellen. Wist u al dat uw bestelling binnen twee werkdagen verstuurd wordt? Daarnaast profiteert u bij trapmatten.nl van gratis verzending vanaf 30 euro, 30 dagen retourrecht en twee jaar garantie op uw bestelling. Wacht niet langer en wij gaan graag voor u aan de slag!