De term trapmatten en trapmaantjes worden vaak door elkaar gebruikt. Maar wanneer spreken we nu van een trapmat en wanneer van een trapmaantje. Eigenlijk is het heel simpel. De term trapmaantjes, ook wel halve trapmaantjes, is afgeleid van de vorm. Als er sprake is van een gebogen half ronde vorm, dan spreken we van trapmaantjes. De gebogen vorm is vergelijkbaar met de vorm van de maan. Vandaar trapmaantjes of halve trapmaatjes.

Een trapmat hoeft niet altijd recht te zijn

Een trapmaantje is dus altijd gebogen. Een trapmat daarentegen kan zowel gebogen als rond van vorm zijn. De term trapmatten kan dus altijd worden gebruikt, ongeacht of de trapmatten rond of recht zijn. Over het algemeen zijn de meeste trapmatten rond. Hierdoor hebben ze een universele pasvorm voor ieder trap, gedraaid of recht.
Micostep® levert uitsluitend gebogen trapmatten of trapmaantjes die vervaardigd zijn uit hoogwaardig kunststofmaterialen. Een stijve, harde kunststof basis met daaroverheen rubberachtige kunststof strepen geven een veilige en slijtvaste trapmat die perfect blijft zitten en niet krult.

Hoe kiest u de juiste trapmatten of tapmaantjes?

Meet eerst welke maat trapmatten of trapmaantjes u nodig heeft. Onze trapmaantjes zijn leverbaar in een universele maat, die op 99% van alle trappen in Nederland passen:

  • Breedte 55 cm
  • Diepte 17 cm
  • Stootrand 2 cm
  • Dikte 3,5 mm

Let er bij het kopen van de juiste trapmatten goed op dat deze niet te groot zijn. Sommige leveranciers verkopen trapmatten die zijn afgestemd op trappen van woningen in landen zoals Duitsland. Deze trapmatten hebben een breedte van 60 of 65 cm en een diepte van 25 cm. Op een gedraaide trap in een Nederlandse woning passen de grotere trapmatten of trapmaatjes niet, waardoor u deze zult moeten bijsnijden.

Waarom kiezen voor kunststof trapmatten?

Als u trapmatten of trapmaatjes wilt kopen, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten materiaal waar deze van gemaakt zijn. Het grootste aanbod zijn trapmatten of trapmaantjes van tapijt (vloerbedekking). Daarnaast kunt u kiezen voor sisal, aluminium of kunststof. Het voordeel van Micostep kunststof trapmatten is de slijtvastheid en uv-bestendigheid. De trapmatten van Micostep slijten vrijwel niet en verkleuren ook niet. Trapmatten van vloerbedekking of sisal gaan op den duur pluizen en de randen hebben de nijging op te krullen. Trapmatten van Sisal hebben een open structuur waardoor vuil en haren, van bijvoorbeeld een kat, vast in de structuur gaan zitten. Hierdoor zijn de trapmatten moeilijk schoon te krijgen. Deze nadelen heeft u met de aanschaf van Micostep® kunststof trapmatten of trampaantjes niet.
Aluminium trapmatten of trapmaantjes zijn weliswaar enorm sterk, maar ze zijn ook erg krasgevoelig en voelen niet prettig aan als u met blote voeten de trap afgaat. Wilt u een industriële look, dan past een aluminium trapmat daar goed bij. Wil u daarnaast ook dat uw trapmatten langdurig mooi blijven, overweeg dan een kunststof trapmat. Door de vele kleurcombinaties is er altijd een trapmat die past bij uw interieur. Ongeacht of uw inrichting modern, klassiek of industrieel is.

Hoeveel trapmatten of trapmaantjes heeft u nodig?

Tel het aantal traptreden van uw trap zodat u weet hoeveel trapmatten of trapmaantjes u moet kopen om de volledige trap te bekleden. Via onze website kunt u kiezen voor het kopen van 1, 2 of 13 trapmatten. De dubbelzijdige tape waarmee u de trapmatten op uw trap aanbrengt ontvangt u er kosteloos bij en de verzending is (vanaf 3 trapmatten) gratis.

Snel en eenvoudig uw trap bekleden met trapmatten

Trapbekleding met trapmatten of trapmaantjes is decoratief, maar heeft ook veel praktische voordelen. Zo kunt u trapmatten of trapmaantjes veilig en eenvoudig zelf plaatsen en is het een duurzaam product. Kunststof trapmatten zijn snel en eenvoudig schoon te maken en blijven lang mooi. Door gebruik te maken van hoogwaardige kunststoffen slijten de trapmatten van Micostep bijna niet en zijn ze Uv-bestendig.
Micostep kunststof trapmatten en trapmaantjes zijn voorzien van een anti slip laag. Dat maakt uw trap een stuk veiliger dan wanneer deze niet bekleed is. Of wanneer de trap bekleedt is met vloerbedekking of met trapmatten van tapijt of sisal. Een Micostep trapmat of trapmaantje is dus niet alleen erg mooi en decoratief, maar verhoogt tevens de veiligheid van uw woning.

Trapmatten of trapmaantjes bestellen

Door ons ruime aanbod aan kleurcombinaties is het heel gemakkelijk om uw trap van mooie nieuwe trapbekleding te voorzien. U geeft uw trap snel en eenvoudig een nieuwe uitstraling, zonder hulp van een vakman. Bekijk ons aanbod trapmatten en trapmaantjes online. Bestel en ontvang uw trapmatten thuis en bekleed uw trap. Ons bestelproces werkt heel simpel. Vul uw favoriete trapmat in de winkelwagen, controleer het aantal en ga verder naar het betaalproces. Vervolgens vult u uw persoonlijke gegevens in en kiest u de betaalmethode. Daarna plaatst u de order en sturen wij u de trapmatten of trapmaantjes zo snel mogelijk op. Heeft u nog vragen over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op.