Is je trap te glad? Kies voor de juiste antislip oplossing

Trappen komen voor in heel veel woningen en iedereen wil vanzelfsprekend een mooie, stijlvolle en praktische trap. Vaak staan we niet direct stil bij de veiligheid van een trap, tot het moment dat je een keer (bijna) van de trap valt. Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken in huis en het vallen van de trap staat daarbij in de top drie. De veiligheid van je trap verdient daarom voldoende aandacht. Een trap die alleen is geschilderd is niet antislip en kan gevaarlijk glad zijn, waardoor jezelf, je kinderen maar ook huisdieren die op deze gladde ondergrond lopen, een groter risico hebben uit te glijden en van de trap af te glijden. Op je sokken de trap op en af gaan is bij een geschilderde trap al helemaal een slecht idee. Micostep levert antislip kunststof trapmatten, een duurzame oplossing met een luxe uitstraling die de veiligheid van je trap voor de lange termijn waarborgt.

Nooit meer een gladde trap met trapmatten

Naast geschilderde trappen zijn houten trappen die afgewerkt zijn met een laagje vernis of olie ook vaak bijzonder glad en dus gevaarlijk. Na een (bijna) valpartij zoeken veel mensen vaak naar een snelle oplossing die hun probleem met de gladde trap oplost. Ze gaan naar een doe-het-zelfzaak of naar IKEA en kopen daar rubberen antislip tape en plakken die op hun trap. Hoewel de antislip tape je trap plaatselijk minder glad maken, is dit niet de beste oplossing. Eventueel kun je ook rubberen of metalen (aluminium of RVS) antislip strips in de traptreden laten frezen. Het aanbrengen van antislip strips of antislip tape is over het algemeen niet de meest elegante oplossing. Ze verstoren mogelijk de luxe en elegante uitstraling van de trap. Ze zijn gewoon minder fraai dan een mooie geverfde trap of een trap met kwalitatieve trapbekleding. Kies je voor luxe trapmatten van Micostep dan ga je voor een veilige én mooie trap voor de lange termijn.

 

Wat zijn goede antislip trapmatten?

In plaats van alleen plaatselijk antislip strips op je trap aan te brengen, kun je beter een groter vlak van de traptreden onder handen nemen. Met de antislip trapmatten van Micostep is er geen uitglijdgevaar meer. De originele houten trap wordt, nadat deze geschilderd is, bedekt met luxe trapmatten die met speciale dubbelzijdige tape op de bestaande treden worden aangebracht. Er komen dus geen grote werkzaamheden aan te pas die je zelf moet uitvoeren. De kunststof trapmatten van Micostep zijn gemaakt van twee lagen hoogwaardig kunststof. Een stijve onderlaag zorgt voor stevigheid, duurzaamheid en voorkomt dat de trapmatten aan de randen gaan opkrullen (zoals dat bij trapmatten van vloerbedekking vaak voorkomt). De bovenkant van de trapmatten is voorzien van een rubberachtige antislip laag. Deze voelt comfortabel aan om op te lopen, is veilig door de antislip werking en is eenvoudig schoon te maken. De rubberlaag is niet vervaardigt uit natuurrubber omdat dit te kostbaar is maar uit een rubberachtige kunststof. De ‘rubberlaag’ is vergelijkbaar met een harde rubber. Het ‘rubber’ is van hoogwaardige kwaliteit, is zeer duurzaam en uiterst slijtvast.

Micostep antislip trapmatten

Een veilige én luxe trap

Bij antislip denken we al snel aan ruwe materialen of strips zonder mooie uitstraling. Een antislip trapmat als trapbekleding is erg stijlvol en een echte verrijking van uw trap. Micostep levert trapmatten in een gevarieerd kleurenaanbod, waarin voor ieder interieur een kleurcombinatie beschikbaar is die perfect past bij de rest van de inrichting.

Bezig met een trap renovatie en op zoek naar een duurzame oplossing voor een mooie maar ook veilige trap? Bestel onze trapmatten via de website of vraag kleurenstalen aan.