Afmeting Trapmatten

Als iemand trapmatten op zijn trap laat zetten, dan worden die meestal met dubbelzijdige tape op de traptreden geplakt. Aluminium trapmatten worden daarentegen meestal met behulp van schroeven op de traptrede bevestigd. Het voordeel van schroeven is dat de trapmatten daarna veel makkelijker te verwijderen zijn. Bijkomend nadeel: er blijven gaten achter in de traptreden.

Soorten tape voor trapmatten

Een trapmat van kunststof of tapijt wordt dus meestal op de trap geplakt. Dit wordt gedaan met een dubbelzijdige tape. Er bestaan verschillende soorten trapmatten tape zoals een foam-tape, een tape die volledig uit lijmmassa bestaat of een weefseltape. Bij een weefseltape heeft u te maken met een trapmatten tape die is opgebouwd uit een niet-rekbaar weefsel dat aan twee zijden is voorzien van een lijmmassa.

Voordeel weefseltape bij trapmatten verwijderen

Een groot voordeel van een weefseltape om ue trapmatten of trapmaantjes te bevestigen is dat deze na gebruik beter is te verwijden dan de andere soorten tape. Als u trapmatten heeft die met zo’n weefseltape op de trap zijn aangebracht, kunt u door de trapmat langzaam los te trekken de trapmatten verwijderen. De restanten tape die dan nog op de trap achterblijven, trekt u vervolgens eenvoudig los. Blijven er dan toch nog restanten lijm op de trap achter dan kunt u die verwijderen door een balletje te maken van de tape die u al heeft verwijderd en hiermee over de restanten lijm op de trap te rollen. Handig als u bijvoorbeeld uw kunststof trapmatten wil hergebruiken. Op deze manier is alles eenvoudig te verwijderen.

Moeilijkheden bij trapmatten verwijderen

Zijn de trapmatten extreem vast op de trap geplakt met een ‘’Hotmelt-tape’’. Dan kunt u proberen om de trapmatten te verwarmen met een strijkijzer. Leg dan wel eerst een vochtige doek op de trapmatten zodat de trapmatten niet beschadigen tijdens het strijken. Als de tape waarmee de trapmatten zijn bevestigd een ‘’Hotmelt-tape’’ is (dwz hotmelt-lijm bevat), dan zal de tape week worden en daarmee neemt de lijmkracht flink af. U heeft dan minder kracht nodig om de trapmatten te verwijderen, zonder uw trap of de kunststof trapmatten te beschadigen.

De trapmatten die u bij trapmatten.nl koopt zijn van Micostep. Deze zijn van de beste kwaliteit en kunnen na het verwijderen nog meermaals gebruikt worden.