Wie in een huis woont met meerdere verdiepingen zal er vaak op lopen: de trap. Voor de meeste mensen is de trap in huis een onderdeel van de woning die er alleen maar toe dient om naar boven of naar beneden te gaan. Maar heeft u er wel eens aan gedacht om van uw trap een echte blikvanger te maken? Of uw trap zich nu in de gang of midden in de woonkamer bevindt: een trap waar aandacht aan is besteed, is werkelijk een verrijking voor elk interieur.

Nieuwe bekleding voor de trap

Is uw trap van hout? Een likje verf doet vaak al wonderen. U kunt er ook voor kiezen om de trap te voorzien van tapijt. Ook trapmaantjes zijn een goede keuze, zeker als u kiest voor kunststof trapmaantjes. Die geven uw trap niet alleen een moderne en strakke uitstraling, het zorgt er ook nog eens voor dat u niet uitglijdt op de tredes. Kunststof trapmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus er is vast en zeker iets dat helemaal bij uw woonstijl past.

Nieuwe leuning

Ook een nieuwe leuning doet wonderen voor het aanzicht van de trap. Het lijkt vaak alsof een leuning maar weinig invloed heeft op de uitstraling van de trap maar niets is minder waar. Kies voor een bijpassende kleur bij bijvoorbeeld de door u gekozen kunststof trapmaantjes zodat u een mooi geheel creëert op de trap.

Verlichting boven de trap en onder de treden

Wilt u het nog completer maken? Voeg dan de juiste verlichting toe. Zowel in het trapgat als onder de treden zelf. Zeker bij een dichte trap kan het prachtig werken als led-verlichting elke trede een nog warmere uitstraling geeft. Trapverlichting is ook prima te combineren met andere vormen van traptreden bekleden.

U ziet het: u heeft nogal wat opties om de trap meer cachet mee te geven. Misschien heeft u zelf ook nog wel ideeën die u kunt gebruiken bij uw nieuwste trapcreaties. De mogelijkheden zijn in elk geval eindeloos.

0
Afmeting Trapmatten