welke-kleur-trapmatten-kopen

Wat is bepalend voor de kleur van de trap, trapmatten en trapbekleding

Wilt u trapmatten kopen die ook goed passen bij uw trap en interieur, kies dan voor kunststof trapmatten van Micostep. U heeft de keuze uit meer dan 10 verschillend kleurcombinaties. Maar welke kleur is nu de beste keuze? Ten eerste bepaalt u de kleur van uw trap. Voor een rustige uitstraling kiest u voor een trapkleur die bij het interieur past. Trappen sluiten altijd aan op twee vloeren en meestal op een of meerdere muren die naast de trap te vinden zijn. De trap is de overgang van het ene interieur naar het andere interieur. Voor een rustige uitstraling van het geheel stemt u de kleur van de trap af op de kleur van de vloer onder aan de trap, de vloerkleur boven aan de trap en de kleur van de wanden of muren die aansluiten op de trap.

Waren zwart, antraciet, taupe en sisal vroeger trendy kleuren op en rondom de trap?

Vroeger was het heel gebruikelijk om een trap te stofferen met vloerbedekking als trapbekleding. Met name dichte trappen werden voorzien van trapbekleding. Vaak werd er dan gekozen om de trap te bekleden met een donkere vloerbedekking. Zwart, antraciet, bruin en blauwkleurige trapbekleding waren heel populair maar daarnaast werd er ook gekozen voor sisal of zandkleurige trapbekleding. Toen er in de bouw steeds meer open trappen werden toegepast, was het toepassen van trapbekleding niet meer zo voor de hand liggend en werd er veelvuldig gekozen voor trapmatten gemaakt van tapijt in de kleuren zwart en antraciet. Trappen met vloerbedekking of stoffen trapmatten voelen aangenaam aan om over te lopen. Nadelen zijn dat het tapijt slijt en als de trapbekleding vervuilt het moeilijk is om deze weer schoon te krijgen. Nadeel van stoffen trapmatten is dat deze vaak loslaten en dat het stof haren af geeft die rondom de trapmatten op de traptreden komen te liggen. Deze haren worden als rommelig, stoffig en niet schoon ervaren.

trapmappen-kopen-kleuren

Zijn zwart, antraciet, taupe en sisal momenteel trendy kleuren op en rondom de trap?

Nu kiest men steeds vaker om een trap te schilderen en dan te bekleden met trapmatten of halve trapmaantjes of om de trap te laten renoveren door een bedrijf dat is gespecialiseerd in het plaatsen van overzettreden. Het zelf plaatsen van overzettreden wordt ook meer en meer door de ‘heel handige’ doe-het-zelver gedaan. Hornbach, Gamma, Praxis en Karwei zijn bouwmarkten waar complete sets voor de doe-het-zelver te koop zijn. Een trap met overzettreden is zeker een fraaie oplossing maar het kostenplaatje ten opzichte van een trap met trapmatten of halve trapmaantjes is zeer aanzienlijk. Op dit moment is een gebroken witte trap met trapmatten of trapmaantjes in een donkere kleur heel trendy. Een trap in een gebroken witte kleur heeft een frisse schone indruk en de witte kleur reflecteert het licht waardoor het trapgat lichter oogt.

Zwarte, antraciete , taupe en bamboo trapmatten zijn zeer geschikt om met een gebroken witte trap te combineren. Micostep combineert in haar trapmatten twee kleuren / kleurtinten. Zo combineren we zwart met een andere tint zwart of met antraciet. Maar in het assortiment leveren we ook uitvoeringen met meer contrast. Zo kunt u bij trapmatten kopen waarin gebroken wit wordt gecombineerd met antraciet, zwart of warm taupe. Lichtere uitvoeringen met minder contrast zijn de varianten waarin we gebroken wit combineren met koel taupe of de aller lichtste variant gebroken wit met bamboo. De uitvoeringen met gebroken wit geven rust in het interieur wanneer deze worden toegepast op een trap in een gebroken witte kleur. Het smalle witte streepje van de trapmat valt dan weg tegen de gebroken witte achtergrond van de trap.

Trapmatten kopen in een bouwmarkt, woonwinkel of speciaalzaak?

Trapmatten kunt u in veel verschillende zaken aanschaffen. Veel bouwmarkten of woonwinkels  bieden trapmatten van tapijt of aluminium aan (Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, Leenbakker). Veel mensen verwachten dat ook IKEA trapmatten verkoopt (wat overigens niet zo is). Micostep is een speciaalzaak als het gaat om kunststof trapmatten. Het voordeel van het kopen van trapmatten of trapmaantjes bij Micostep (via trapmatten.nl) is dat ons aanbod is afgestemd op de Nederlandse markt. Onze trapmatten passen op 99% van alle trappen in Nederland. Trapmatten die u koopt in een bouwmarkt of woonwinkel komen vaak uit het buitenland waar trappen andere afmetingen hebben, met als resultaat dat de net nieuw aangeschafte trapmatten niet goed passen.

De trapmatten van Micostep zijn van kunststof en zijn leverbaar in meer dan 10 kleurencombinaties. Ze zijn veel duurzamer en slijten veel minder dan de trapmatten van tapijt die u bij Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, Leenbakker of Lidl koopt.

Wilt u meer weten over de verschillen tussen trapmatten van tapijt, aluminium of kunststof? lees dan onze blog met een vergelijkend trapmatten onderzoek