Afmeting Trapmatten

Heeft u uw trap geschilderd en wilt u de verflaag beschermen? Vindt u het belangrijk dat de trap veilig is om op te lopen en zoekt u naar een oplossing voor extra anti-slip? Dan kunt u ervoor kiezen om trapmatten of trapmaantjes op uw trap te plaatsen.  Globaal is het aanbod onder te verdelen in drie soorten: trapmatten of trapmaantjes van tapijt, aluminium of kunststof. Trapmaantjes van hoogwaardig kunststof koopt u bij trapmatten.nl in verschillende soorten en kleuren.

Trapmatten of trapmaantjes worden verkocht in twee gangbare breedtematen, namelijk trapmatten met een breedte van 55 cm en trapmatten met een breedte van ongeveer 65 cm. Afhankelijk van de breedte van de trapmat hebben trapmatten ook een andere dieptemaat. De trapmatten die een breedtemaat hebben van 55 cm zijn tussen de 16 en 19 cm diep en trapmatten met een breedtemaat van 65 cm zijn doorgaans 20 tot 30 cm diep.

Trapmatten met een breedte van 55 cm

In de projectbouw worden in huizen veel gedraaide trappen geplaatst. Dit zijn trappen met een draai van 90 graden of zelfs twee draaien van 90 graden. De breedte van deze traptreden bedraagt doorgaans tussen de 85 en 100 cm. Omdat de traptreden vrij smal zijn en de trap daarbij gedraaid is, zorgt de draaiing ervoor dat de meeste treden een enigszins driehoekige vorm hebben. Daardoor kunnen er alleen maar trapmatten met een breedte van circa 55 cm worden toegepast. Houd er ook rekening mee dat dit type trapmatten niet rechthoekig zijn maar afgerond. Hier vindt u een goed voorbeeld van een afgeronde trapmat.

Afmeting Trapmatten

Trapmatten met een breedte van 65 cm

Huizen die in de vrije sector worden gebouwd, zijn vaak groter dan huizen in de projectbouw. Dit kan tot gevolg hebben dat de trappen zelf dan ook groter bemeten zijn. Beschikt uw woning over traptreden die breder zijn dan 100 cm, dan zijn trapmatten met een breedtemaat van 65cm vaak een betere keus. Let wel op, voor u overgaat tot de aanschaf van dit soort trapmatten, dat u goed controleert of de dieptemaat van de trapmatten die u wilt aanschaffen ook geschikt is voor traptreden. Want u wilt natuurlijk niet dat de trapmaantjes uiteindelijk niet blijken te passen.

Heeft u inmiddels helder voor ogen welke breedte en diepte uw trapmatten moeten hebben? Dan kunt u op onze website de beste en meest duurzame kunststof trapmatten en trapmaantjes kopen in onze webshop.