Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun trap veiliger en mooier te maken door het aanbrengen van trapmatten of trapmaantjes. Deze vorm van trapbekleding beschermt uw trap tegen slijtage en krassen. Het verven van een houten trap is voor de meeste mensen een vervelend en tijdrovend klusje dat het liefst zo lang mogelijk uitgesteld wordt. Met het aanbrengen van trapmatten of trapmaantjes blijft uw trap langer beschermd en hoeft u deze dus minder vaak te schilderen.

Een ander voordeel van het kopen en aanbrengen van trapmatten of trapmaantjes heeft te maken met de veiligheid in huis. Iedereen is wel eens (bijna) van de trap gevallen omdat een houten trap weinig grip biedt. Het aanbrengen van kunststof trapmatten met anti slip biedt hier een goede oplossing voor. Het is belangrijk dat alle plekken in en rondom het huis veilig zijn. Voor uzelf, voor uw gasten, maar zeker ook voor uw kinderen. Een trap is een onderdeel van uw huis waar veel ongelukjes gebeuren. In onze blog over een vergelijkend onderzoek tussen verschillende soorten trapmatten en trapmaantjes kunt u lezen dat de kunststof trapmatten van Micostep de beste anti slip werking bieden.

Trapmatten voor de veiligheid van uw kinderen

Vooral geverfde houten trappen hebben een gladde ondergrond en moet er extra gedacht worden aan veiligheidsaspecten. U wilt ten slotte dat uw kinderen veilig kunnen spelen in huis zonder het risico te lopen dat ze van de trap kunnen glijden. Trapmatten of trapmaantjes voorkomen het uitglijden op de trap. Door trapmatten aan te schaffen en te bevestigen hebben uw kinderen meer grip als ze de trap op en af lopen en zullen ze niet zo snel van de trap afglijden. Uiteraard geldt dit niet alleen voor de kinderen, maar ook uzelf en anderen die in het huis wonen of bij u op bezoek komen in uw woning. Trapmatten en trapmaantjes verhogen de veiligheid van de trappen in uw huis. Daarnaast zijn onze kunststof trapmatten en trapmaantjes ook zeker decoratief.

Trapmatten met antislip zelf bevestigen

Denkt u misschien dat het lastig of moeilijk is om de trapmatten zelf te bevestigen? Dan kunnen we u meteen geruststellen: u kunt ze eenvoudig zelf aanbrengen op uw trap. Wanneer u de trapmatten koopt dan krijgt u hierbij tevens dubbelzijdige tape en een duidelijke handleiding geleverd. Hiermee kunt u zelf uw trap een mooie look geven.

Laat u adviseren over de juiste trapmatten

Wanneer u trapmatten of trapmaantjes koopt en op uw trap wilt bevestigen, dan is het raadzaam om u goed te laten adviseren. De traptreden van trappen in de woningen Nederland hebben vaak een andere afmeting dan in andere landen. Veel trapmatten of trapmaantjes die u kunt kopen worden echter in het buitenland geproduceerd en passen daarom niet altijd goed op een trap in een woonhuis in Nederland. Ook zijn veel trappen in woonhuizen in Nederland gedraaid. De trapmatten of trapmaantjes van Micostep zijn ontwikkeld en geproduceerd in Nederland en passen ook altijd goed op gedraaide trappen. Op deze website vindt u een groot assortiment aan Micostep trapmatten en trapmaantjes in verschillende kleuren die op 99% van alle trappen in Nederland passen.

open-gedraaide-trap-met-kunststof-trapmatten

Lees ook ons vergelijkend onderzoek naar trapmatten en trapmaatjes. Hierin komen trapmatten aan de orde van Hornbach, Gamma, Leenbakker, Praxis, Elite trapmatten, Hubo , Karwei, Lidl, Micostep en IKEA trapmatten.