trapmatten lijm verwijderen

Hoe verwijdert u trapmaantjes of trapmatten eenvoudig en veilig?

Bent u op zoek naar nieuwe trapmatten of is uw trap aan een schilderbeurt toe, dan krijgt u te maken met het verwijderen van de oude trapmatten. Het verwijderen van de trapmatten is daarbij niet het probleem, maar het verwijderen van de lijmresten, die achterblijven op uw trap wel.

Problemen die wij bij het verwijderen van trapmatten vaak tegenkomen zijn:

  • Krassen door gebruik van gereedschap
  • Aantasten van de trap door lijmverwijderaar

Trapmatten worden bevestigd met dubbelzijdige tape

Om trapmatten op een trap aan te brengen worden verschillende soorten dubbelzijdige tape gebruikt. Dubbelzijdige tape is meestal opgebouwd uit lijm en een dragermateriaal. Soms bestaat de dubbelzijdige tape alleen uit lijmmassa. De lijm ofwel lijmmassa die voor de bevestiging van trapmatten wordt gebruikt, bestaat over het algemeen uit een hotmelt of een synthetische lijm. Het dragermateriaal kan een weefsel of een kunststof folie zijn. In de meeste gevallen wordt voor het bevestigen van trapmatten of trapmaantjes een tape met een weefsel als drager materiaal gebruikt. Het weefsel kan bestaan uit papier, draden naast elkaar of draden die een gaas vormen.
Als het dragermateriaal een weefsel is, bij voorkeur gaasvormig, dan zijn taperesten doorgaans gemakkelijk van de traptreden te verwijderen. Dubbelzijdige tape met een weefsel als drager is makkelijker van de trap of de trapmatten te verwijderen omdat u restanten aan het uiteinde vastpakt en dan het stuk tape in één keer van uw trap los kunt trekken / verwijderen. Een trucje om kleine stukjes tape of restanten van de traptreden of trapmatten te verwijderen is door een balletje te maken van restanten tape en vervolgens met dit balletje de restanten op te deppen of door een rollende beweging de restanten ‘op te rollen’ van de traptreden / trapmatten.

Trapmatten tape van Micostep® is eenvoudig te verwijderen

De tape die u bij trapmatten.nl koopt zijn van Micostep® en heeft een dragermateriaal dat uit een weefsel bestaat met een gaasvormige structuur. Deze tape heeft naast dat hij makkelijk te verwijderen is van de traptreden en / of trapmatten ook de eigenschap dat hij zorgt voor een betere hechting. De betere hechting ontstaat doordat het gaas zorgt voor een versteviging van de dubbelzijdige tape.

Micostep® trapmatten zijn van uitzonderlijke kwaliteit

Koop uw trapmatten of trapmaantjes daarom bij een specialist zoals Trapmatten.nl. Zo voorkomt u problemen bij het vervangen van de trapmatten en is de kans op het beschadigen van uw trap minimaal. Micostep® verkoopt Trapmatten via trapmatten.nl van een ongekend goede kwaliteit. Regelmatig horen we van onze klanten dat onze trapmatten vaker gebruikt worden dan een keer.