trapmatten informatie

Micostep® Trapmatten zijn te verkrijgen in 13 kleurstellingen

Micostep® Trapmatten zijn te verkrijgen in 13 kleurstellingen. In onderstaande slider worden alle trapmatten in ons assortiment weergegeven.

Ralkleuren zijn bedacht om de kleur van een geschilderd of gespoten oppervlak te definiëren.

Onze trapmatten zijn gemaakt van ingekleurde kunststoffen en het is daarom moeilijk om de kleur van de trapmatten uit te drukken in Ralkleuren. Voor enkele kleuren is dit wel mogelijk:
- het smalle witte streepje in de Wit/Grijze en de Wit/Zwarte trapmatten komt overeen met Ral 9010;
- het smalle witte streepje in de Wit/Zand en de Wit/Bruine trapmat komt overeen met Ral 9001.

 


Micostep® Trapmatten: Slijtvast en blijven netjes op uw trap zitten

Materiaal-TrapmattenMicostep® Trapmatten zijn gemaakt uit twee kunststof materialen. Het smalle streepje en/of de onderkant (1) van de trapmat is gemaakt uit een stijve/harde kunststof. De brede stroken (2) aan de bovenkant zijn gemaakt van uit een rubberachtige kunststof.

Kunststof trapmatten:

Smal streepje en/of de onderkant (1)
De onderkant van de trapmatten is gemaakt van een harde/stijve kunststof. De stijve kunststof zorgt ervoor dat de trapmatten goed blijven zitten en na verloop van tijd niet omhoog krullen.

Brede stroken (2)
De brede stroken aan de bovenkant van de trapmatzijn gemaakt uit één van de meest slijtvaste kunststoffen die er bestaan. Het is een harde rubberachtige kwaliteit die ook zijn toepassing heeft in de schoenindustrie, het materiaal maakt de trapmat heel duurzaam. In het oppervlak van de trapmat is een fijne structuur aangebracht waardoor het oppervlak antislip wordt.


Een trap met Micostep® trapmatten is in een handomdraai schoon

Onze trapmatten zijn gemaakt uit dichte / gesloten kunststof materialen. Hierdoor kan er geen vervuiling in het oppervlak dringen. Bij trapmatten gemaakt uit tapijt is dit wel het geval!

Wilt u uw trap met Micostep trapmaantjes schoonmaken dan gaat u als volgt te werk. Eerst zuigt u de traptreden en trapmatten schoon met een stofzuiger die is voorzien van een borstelopzet.  Daarna neemt u met een vochtige doek de traptreden en de trapmatten af.  Voor het reinigen met de vochtige doek kunt u een normale huis-tuin-en-keuken allesreiniger gebruiken die te koop is bij de supermarkt.

 


Micostep® Trapmatten voor elke trap

Afmeting TrapmattenMicostep® Trapmatten zijn te bestellen in de afmetingen:
- Breedte 55cm,
- Diepte 17cm,
- Stootrand 2cm,
- Dikte 3.5mm ofwel 0.35cm.

De maatvoering van de trapmatten is zo gekozen dat de trapmaantjes op praktisch alle trappen toepasbaar zijn. Uit de praktijk blijkt dat onze trapmatten geschikt zijn voor meer dan 99% van alle trappen.

Retourneren en garantie op de afmetingen

Mocht u er bij levering achterkomen dat de trapmatten niet op uw trap passen dan kunt u de trapmatten, binnen 14 dagen na ontvangst, retour sturen en zullen wij uw betaling crediteren.

 


Micostep®Trapmatten zeer geschikt voor mensen met allergieën

Trappen die zijn bekleed met een open/poreus materiaal, zoals tapijt, zijn minder geschikt voor mensen met allergieën. Dit komt omdat stoffen, die een allergische reactie veroorzaken, kunnen indringen in de open structuur van het materiaal.  Bij Micostep® Trapmatten is dit niet het geval. De trapmatten zijn gemaakt uit gesloten kunststof materialen. Trapmatten, gemaakt uit gesloten materialen, hebben - naast het voordeel dat ze geen vuil opnemen - ook nog het voordeel dat ze makkelijk en snel zijn te reinigen.

 


Micostep® trapmatten folder downloaden

Door op onderstaande afbeelding te klikken wordt een pdf geopend die u kunt opslaan, afdrukken of versturen per mail.